Liggesykkel

Tilgjengelighetsguide

Er Beitostølen egnet for meg? Vi har samlet informasjon vi håper kan være til nytte for deg når du planlegger ditt besøk til Beitostølen. Målet er å gjøre ditt opphold hos oss både gjennomførbart, behagelig, praktisk og funksjonelt.

Vår visjon

Beitostølen sikter på å bli en inkluderende destinasjon for alle typer mennesker, uansett funksjonsevner og forutsetninger.  

På Beitostølen er vi heldige som har kompetansesenteret Beitostølen Helsesportssenter som sparringspartnere og inspirasjon. Deres tilstedeværelse har skapt inkluderende holdninger bland fastboende og besøkende på Beitostølen. 

Vi jobber for at hjemmesiden vår skal være så tilgjengelig som mulig for alle, og setter pris på dine tilbakemeldinger. 

I tillegg til denne guiden finner du mer konkret informasjon om tilrettelegging for hvert enkelte overnattingssted, serveringssted og opplevelsestilbud på Beitostølen, slik at du kan være trygg på at du finner riktig sted for deg. Har du spørsmål, ta kontakt med turistkontoret

I denne guiden finner du

 1. Før ankomst: planlegg ditt besøk
 2. Hvordan du kommer hitt
 3. Ved ankomst
 4. Mens du er på besøk
 5. Avreise
 6. Nyttige lenker

 

OBS! Denne guiden er ikke ferdig utarbeidet enda, men vi er godt igang og jobber med innholdet sammen med eksperter på området. Du som har lest helt frem til hit er antagelig ganske interessert i teamet, så kom gjerne med tips og ønsker til oss, så tar vi deg meg på utviklingen av en god guide for de som trenger info.

Send oss dine tips og ønsker: Send mail

1. Før ankomst: planlegg ditt besøk

Førerhunder
Førerhunder er velkomne på Beitostølen.  

Personlige ledsagere
Ønsker du å besøke oss sammen med en personlig ledsager, er det flere steder aktiviteter hvor de kan bli med uten å betale. (Finn ut hvilken).

Rullestol
I Norge er det ikke tillatt med utleie av rullestol. (Viljar må hjelpe meg med info her)

Informasjon for personer med nedsatt syn

(???)

 

2. Reisen hit

Enkleste måte til å reise til Beitostølen på er med bil eller buss. De fleste avganger har rullestolheis på bussen, men dette bør sjekkes direkte ved bestilling av plass på bussen. Her er mer info.

https://www.nor-way.no/reiseinfo/rullestol-paa-bussen-og-spesielle-behov/

 

3. Ved ankomst

Parkering
Korttidsparkering (inntil 2 timer) finnes det utenfor de fleste butikker på Beitostølen (SPAR-huset, Kiwi, Sporten og COOP). For langtids-parkering, finnes det muligheter ved Radisson Blu. Herfra er det ingen nivåforskjeller inn til hotellet. Det er også mulig å benytte seg av parkeringen der for å få tilgang til opplevelser på hele Beitostølen. (Vi må kvalitetssikre denne info og gjøre en jobb med skilting  og merking) 

Velkomstsenteret
Utenfor Velkomstsenteret  finnes det benker og bord. Inne finnes det et tilrettelagt hvileområde uten nivåforskjell. 

Tilrettelagte toaletter
I samme bygning til høyre for Velkomstsenteret (Lodge 900-bygget) finnes det offentlige tilrettelagte toaletter i 2. etasje. Du kommer opp med romslig heis.

4. Mens du er på besøk 

Komme seg rundt
Beitostølen har et kompakt sentrum med en hovedvei og korte avstander mellom overnattingsmuligheter, næring og noen av aktivitetene. Sentrum har gangsystem uten mye stigning og tilgang på innendørs- og utendørs parkering. Gangveiene i sentrum har naturlig avgrensing som fungerer som ledende hjelp, men det mangler trygge sammenhengende gangadkomst utenfor Spar butikken, ved de større parkeringsområdene og ved overganger over hovedveien.

Adkomsten til de ulike butikkene/restaurantene/hotellene er relativt flat og det finnes HC-parkeringer i nærheten, noe som gjør utgangspunktet for likeverdig adkomst og deltakelse mulig. 

Det finnes to heiser som gir tilgang til den øvre siden av sentrum, som gir adgang til skiheis, Jotunstogo, Intersport og Lodge 900. Den ene heisen er rett til høyre før hovedinngangen til Velkomstssenteret. Den andre er i SPAR-bygget. Gå inn via parkeringen til høyre og inn i Spar, eller inn via hoveddøra til Spar, rett gjennom og til høyre. 

Vi jobber fortløpende for å forbedre Beitostølen og gjøre det til et mer tilrettelagt sted. Det er planer for oppgraderinger som ivaretar sikkerheten, hindrer uhell og sikrer god orienterbarhet i området. Blandt manglene som skal utbedres er at noen av HC-parkeringsplassene er for smale, for uoversiktlig plassering av skilt/informasjon og tryggere atkomst for svaksynte. Har du flere ideer til forbedringer, tips oss gjerne. 

Tilrettelagt gangvei
Det finnes gangvei fra Beitostølen Helsessportssenter (BHSS) og opp til Garli. Hele strekningen er ... km lang

Gangveien fra Beitostølen sentrum ned til Beitostølen Helsessportsenteret (BHSS) er tydelig markert med visuell og taktil avgrensning som gjør det enkelt å kunne orientere seg. Langs gangveiene er det plassert sittebenker.

Fra sentrum til Garli er veien ca 5,1km lang, med noen brattere partier, total stigning er 206 meter. 

Fra Garli får du sommerstid tilgang til en tilrettelagt fjellsti som er  ca 2 km lang. Her er det også et par hyggelige rasteplasser i enden av stien. 

Restauranter
Inngangspartiene ved de fleste restaurantene er trinnfri. Inne er det plass nok til å bevege seg mellom møbleringen. Det finnes HC-toaletter og det er stor sett brukt kontraster for å tydeliggjøre omgivelsene.

De fleste restaurantene på Beitostølen tilbyr vegetarisk, vegan og glutenfri alternativer. På nettsidene våre kan du gå inn på hver enkelte restaurant for mer konkrete informasjon om tilrettelegging.

Peppes Pizza og Jotunstogo er godt tilrettelagt for barnefamilier, med egen lekerom for barn. 

Tilgjengelige overnattingssteder
Dette må kartlegges og legges inn. Hvilken overnatting finnes for rullestolbrukere? 

Sitteplasser og ly
Det er godt med sitteplasser langs gangsvegen på Beitostølen. I Velkomstssenter finner du sitteplasser og ly. Utenfor Jotunstogo (på andre plan, tilgang med heis) er det også sitteplasser ute. Disse møblene har farge oransje som gjør dem godt synlige. 

Tilgjengelige aktiviteter og opplevelser
På Beitostølen har vi en inkluderende kultur og det finnes mange aktiviteter som tilrettelegges for alle. Aktivitetsarrangører trenger informasjon på forhand slik at de kan planlegge på best mulig måte. Det er derfor sterkt anbefalt at man sier ifra om evt. behov for tilrettelegging ved bestilling.  

 • Ridetilbud Myhre Gård
 • Beito Husky Tours
 • Stolpejakt - tilrettelagt for rullestol/barnevogn
 • Tilrettelagte fiskeplasser
 • Flere vann med enkel tilkomst for kajakk-/kanopadling
 • Fantastiske sykkelruter, både på asfalt og grus-/stølsveier
 • Milevis med langrennsløyper i forskjellige vanskelighetsgrader
 • Alpinbakker, som passer for både sittende og stående.
 • Beito Aktiv, som blant annet har utdannede sitski-instruktører
 • Festivaler
 • Offentlig bading på Beitostølen Helsessportssenteret med to basseng, et 25 meter basseng og et terapibasseng med 35 grader varmt vann og rampetilgang. Mulig å låne vann-rullestol? 

Flersanselige høydepunkter på Beitostølen: 

Lytt: Musikkfestivalene Trollrock og Beitostølen Live med lokale, nasjonale og verdenskjente stjerner; Dylan og Beatles weekends; Lyden av skiene som sklir på nypreparerte løyper; speakeren fra Beitosprinten; gode akustiske forhold i den nye restauranten Lodge 900.

Se: Snødekket landskapet med Bitihorn som troner øverst; den flotte landskapet rundt Beitostølen som du får tilgang via løyper i vinter, sti i barmarkssesongen eller fra bilen; moderne sentrum med stilige bygninger; lys skulpturer som lyser opp sentrumet vinterstid; kunstverkene hos Eker Gård galleri og Beitohallen; viltutstilling i Bergo Hotell.

Lukt: Deilige myrlukt på Garli-stien; frisk halm luften på Myhre Gård; matlukten i den åpent kjøkken i Restaurant Heimatt.

Føl: Massasje hos Helseglad; varmt vann i terapibassenget på BHSS; badstue på Radisson Blu; den myke pelsen til huskyene i Beito og dyrene på Myhre Gård og Fjellrittet; varme seg ved peisen på Radisson Blu; sitte på benk eller på en av terrassene og kjenne påskeværet som varmer opp etter en lang vinter;

Smak: Det fantastiske mattilbudet på Beitostølen med lokale råvarer; høydepunkter som rakfisk og ost festivalen; den utrolige samling av øl på Bryggeri huset; 

 

5. Ved avreise

Tilbakemelding

Vi ønsker å høre hvordan det gikk med besøket ditt. Har du forslag til forbedring, er vi lutte ører! 

 

6. Nyttig kontaktinformasjon

Turistkontoret: 

Råd for menneske med redusert funksjonsevne:

Legekontoret Øystre Slidre:

Hvem eller kunne vi ha her? Kanskje Viljar kunne kontaktes at personer som ønsker råd om utstyr?