Toppturer Beitostolen

Vil du på topptur i nærheten av Beitostølen? Her finner du en rekke gode forslag du kan velge når du er i området.

Beitostolen Sommer Himmel

Bitihorn

Beitostølens signaltopp er en flott og enkel utsiktstopp som ligger ved foten av Jotunheimen nasjonalpark! Det finnes to hovedtraseer enten med å ta toppen fra sør og gå direkte ruten som er eksponert eller ta den mer behaglige ruten fra baksiden av toppen. Turen på baksiden tar cirka 2 timer opp.  

Vis turen på ut.no

Synshorn

Synshorn

Synshorn har også en fjelltopp som kan nås på to forskjellige måter. Tar du fotturen opp tar det cirka 45 min - 1 time en vei. Fotturen er middels krevende, her går du samme veien opp og ned. 

Det er også mulig å klatre opp fjellveggen med en guidet tur på Via Ferrataen. Synshorn via Ferrata er en spektakulær opplevelse for turentusiaster. Via Ferrataen er en klatresti i fjellveggen 400 høydemeter over riksvegen.

Uansett hvilken vei du bestemmer deg for - fjelltoppen belønner deg med en nydelig utsikt over Valdres, Bitihorn og Vinstrevannet.

Vis turen på ut.no

Rasletinden

Rasletinden

Rasletinden er en av de enkleste 2000-topper og har en merket sti helt til toppen. Turen opp tar cirka 3,5 timer og er 8,3 km lang (en vei).

Turen til toppen er merket krevende, men er ikke spesielt tung. Fra fjelltoppen har man en nydelig utsikt over toppene i Leirungsdalen, et område som ofte blir kalt "Gjendealpene".

Vis turen på ut.no

Mugnetind

Mugnetind

Turen til toppen tar cirka 2,5-3 timer (en vei) og er merket som middels krevende. Men denne fjellturen er verdt innsatsen - første delen av turen går stien langs en brusende elv med enkelte fosser underveis. Siste delen av turen er litt brattere.

Stien er merket med varder og hvite V'er. Fra toppen har man en fantastisk panoramautsikt over Jotunheimens snøkledde topper og store deler av Valdres.

Vis turen på ut.no

Besseggen

Besseggen

Besseggen er en av de mest populære fjellturer i landet. Her har du utsikt over det mørkblåe Bessvatnet og det grønnfargede Gjendevannet, så det forundrer ikke at over 60000 personer tar denne fjellturen hver sommer. 

Krevende turen over Besseggen er 14 km lang - du trenger altså normal god kondisjon for å gå hele turen. På selve eggen, som er cirka 1 km lang, behøves det noe klyving. Har du høydeskrekk er det denne etappen du bør være mentalt forberedt for, selv om du aldri er direkte utsatt for høyden.

For å kunne gå Besseggen tar man båten fra Gjendesheim til baksiden av fjellet, også går du mot fremsiden. Hele turen tar cirka 6-7 timer. 

Vis turen på ut.no

Knutshøe

Knutshøe

Denne fine og krevende fjellturen ligger helt øst i Jotunheimen og blir også kalt den "tøffe lillebroren til Bessegen". Fjellturen over Knutshøe er litt lettere enn Besseggen, men den er fortsatt merket krevende. Rundturen er 12,2 km lang og tar cirka 5-6 timer, turen til toppen tar rundt 2 timer.

Går man denne turen blir man møtt av et variert terreng (med en sandstrand!), flott natur og nydelige utsiktspunkter. Turen behøver litt klyving på starten og passer best for turvante. Det er ikke anbefalt å gå denne Knutshøe i dårlig vær. 

Vis turen på ut.no