Turstikartbredde

Du kan  begynne flere steder, og her får du noen tips fra oss.

Ta en titt på vårt turstikart som vi også har på turistkontoret og flere steder i sentrum. Kartet viser Nr på stolper i terrenget som du kan følge. I tillegg har vi en fin barnerebusløype og en sti med dikt underveis som vi anbefaler. Under her har vi også med beskrivelse av de mest populære turene og litt info til deg.

Barnerebus

REBUS OG FAMILIETUR 2,4 KM

Det er ti spørsmål langs stien som passer mindre barn. Start vis-à-vis Bergo Hotel. Følg sjekkpunkter fra 1 til 11. Stien passerer Skjenhaugen med gammelt gravfelt med rester fra tre gamle graver. Du går nesten over den ene graven. På høyden etter punkt 7 er det vakker utsikt og mange sitter ned og nyter naturen her. Et par hundre meter lenger bort er det en bekk som barna liker å leke ved. Turen går videre gjennom fjellskogen, ned Grønåsvegen og tilbake via Bergostien. Langs rebusløypa vil du oppleve naturen og stølslivet gjennom lokale og nasjonale dikt.

 

Tutjern og Melbyfjellet

Til Tutjern fra Beitostølen er det ca. 2,6 - 2,8 km en vei. Gå stier som passer deg best. Dette er en meget fin tur i frodig fjellnatur. Ved Tutjern er det fin rasteplass og turen er godt egnet for lek og hvile. Rundturen på Melbyfjellet er ca. 2 km - sjekkpunkt 23-56-23. Det er best å gå bratthenget opp (medsols). Det er bratt de første 15 m - gå forsiktig. Velger man Melbyrunden så kan man nyte utsikt over vakre Olevatn. Gå til utsiktpunktet og sitt ned på den flate steinen. Denne turen anbefales spesielt.

KNAUSEHØGDA - GARLIRUNDEN CA. 8 KM

Gå opp fra Beitostølen sentrum hvor det passer best. Gå forbi sjekkpunkt 32-36-44-47-51-54. Fin utsikt fra Knausehøgda i alle retninger. Garlistien går i øvre kant av fjellbjørkeskogen. Mellom stien og snaufjellet finner du spennende våtmark med myr og tjern. Kanskje får du øye på eller hører vadefuglene som holder til her.

Om stiene våres

Mange av stiene er resultat av husdyrenes gamle tråkk fra tiden da stølsdriften dominerte Beitostølen. Geiter og kuer har laget våre stier som danner et nettverk og gir oss turgåere mulighet for varierte opplevelser. I dag er det en aktiv støl på Beitostølen, mens det i 1973 var ti. Rundt Beitostølen finner vi også i dag mange aktive støler med både ku og geit, noe som opprettholder et unikt og spennende kulturlandskap. Her kan du finne en tur som passer deg og dagens værforhold. Vi har satt ut stolper med sjekkpunkter samt skilter og oversiktskart. Be oss på turistkontoret eller i resepsjonenene om hjelp hvis du ønsker. Gi oss gjerne tilbakemeldinger fra turene. Du kan starte turen fra ulike plasser langs riksvegen.

Grønåsvegen er grusveg helt opp til Åsestølen - litt tungt å gå. Syvervegen og Bergostien er lette å gå oppover. Stolheisen i Bjødnabakken kan brukes til visse tider. Skiheisene er bra referansepunkter i området. Alle heisene går mot Beitostølen.

Fjellstafetten har gjerne også turmål i dette området. I tillegg har fjellstafetten tilrettelagte turer til ni andre fine utsiktspunkt i kommunen. Turistkontoret har mer info. Ta hensyn til beitedyr og vilt - husk at det er båndtvang for hund fra 1. april til 1. oktober.