Beitosprinten 2019 1

Beitostølen stadion er et ideelt sted for treningsgrupper som ønsker å arrangere skisamlinger og for idrettsentusiaster som søker spennende idrettsarrangementer.

Beitostølen stadion er en imponerende sportsarena som ligger i den vakre fjellbygda Beitostølen i Norge. Denne stadionen har en sentral beliggenhet i området og fungerer som et viktig samlingspunkt for en rekke vinteridretter og aktiviteter.

Med velpleide løyper og moderne fasiliteter tiltrekker stadionen både profesjonelle utøvere og fritidsentusiaster fra hele landet. Beitostølen stadion har vært vertskap for flere nasjonale og internasjonale mesterskap, og dens velkjente spor har utfordret ferdighetene til noen av verdens beste idrettsutøvere.

Dette er også et ypperlig sted for tilskuere som ønsker å heie på sine favorittutøvere under ulike arrangementer og konkurranser.

 

Tidlig snø på løypene

Hver høst blir snøen lagt ut for å klargjøre løypene, vanligvis i begynnelsen av november. I 2023 er planen å legge ut snøen den 3. november. Beitostølen stadion er kjent for å holde løypene åpne så lenge som mulig, ofte helt fram til 17. mai, avhengig av værforholdene.

Stadionen har løyper med World Cup-standard, inkludert 12,5 km godkjente løyper for langrenn og skiskyting. Det er også tilgjengelig 7,5 km med kunstsnø for tidlig sesongstart, en 5 km lang lysløype, samt en 1,5 km lysløype som fører til og fra Beitostølen sentrum. For skiskyttere er det en topp moderne arena med hele 30 skiver.

Beitostølen stadion har også investert mye i forbedring og vedlikehold av anlegget de siste årene med mål om å være Norges mest innbydende ski- og skiskytteranlegg.

 

Treningssamlinger

Heistopp Tåke Bitihorn

Snøsamling

Beitostølen stadion er stolt av sine 12,5 km med World Cup-godkjente løyper som gir optimale forhold for langrenn og skiskyting. For tidligsesongentusiaster tilbyr 7,5 km med kunstsnø muligheten til å starte treningen tidlig. I tillegg finnes en 5 km lang lysløype, samt en ekstra 1,5 km trasé til og fra sentrum, som gir deg muligheten til å begynne eller avslutte turen rett herfra.

Beitostølen stadion er også hjemmet til en topp moderne skiskytterarena med hele 30 skiver. De velutstyrte fasilitetene gir en ideell arena for å utvikle dine ferdigheter og konkurrere i en trygg og utfordrende setting.

Idrettsutøvere som velger Beitostølen for sine snøsamlinger kan glede seg over variert terreng som tilpasser seg alle nivåer. Uavhengig av om du foretrekker rolige, lange turer eller intensive sprintøkter, vil du finne optimale forhold for å tilpasse treningsøktene dine til dine individuelle mål.

Langrenn 11

Vårsamling

Beitostølen stadion tilbyr fantastiske treningsforhold selv om snøen har begynt å smelte. I sentrum av Beitostølen finner idrettsutøvere flotte muligheter for barmarkstrening, som løping og styrkeøvelser. Den milde vårluften og det vakre landskapet skaper en inspirerende setting for å pushe grensene og forbedre formen.

Men våren betyr ikke at skisesongen er over. Tvert imot! Valdresflya, som ligger i nærheten av Beitostølen, gir en unik mulighet til å fortsette skigåingen så lenge det er spor. Dette høyfjellsplatået er kjent for sitt stabile vinterklima, og det gir deg muligheten til å nyte vakre turer på ski i en fantastisk naturkulisse.

Fjellmaraton 10

Barmarkstrening

Beitostølen tilbyr en flott barmarkstreningopplevelse som appellerer til idrettsutøvere og naturelskere året rundt. Med variert terreng og velholdte stier, tiltrekker det seg skiløpere, løpere og andre idrettsutøvere som ønsker å opprettholde sitt treningsregime selv uten snø. Her kan du forbedre teknikk og utholdenhet mens du nyter den vakre naturen rundt deg.

Barmarkstrening på Beitostølen stadion er bare en av de mange måtene du kan utforske denne fantastiske destinasjonen og oppleve det beste av norsk natur og idrett.

Tilleggstjenester for treningsgrupper

Peerstunet 19

Overnatting

Om dere er en stor treningsgruppe eller en liten familie, på Beitostølen finner du et bredt utvalg av overnattingssteder! 

Ta gjerne kontakt med de enkelte bedriftene hvis du leter etter større boliger eller flere hotellrom.

https://www.visitbeitostolen.no/overnatting/

Jotunstogo 2

Catering

I sentrum finnes det også mange flotte restauranter som kan tilby takeaway-catering til treningsgrupper.

https://www.visitbeitostolen.no/mat/

Beitosprinten 2022 1 Large

Arrangementer

Beitosprinten

Beitosprinten er et høydepunkt i langrennssesongen, og det tiltrekker seg noen av landets mest talentfulle og erfarne utøvere. Dette prestisjefylte arrangementet finner sted på Beitostølen stadion og gir deltakerne muligheten til å konkurrere i spennende sprintøvelser. Med en imponerende skiskytterarena utstyrt med 30 skiver og velpleide løyper, gir Beitosprinten en utrolig utfordring og en unik opplevelse for både deltakere og tilskuere.

Finn ut mer

 

NM langrenn

Beitostølen er også stolt over å være vertskap for NM i langrenn i 2024. Dette nasjonale mesterskapet vil samle landets fremste langrennsutøvere for å konkurrere om ære, prestisje og mesterskapstittelen. Med Beitostølen stadion som arena, vil dette arrangementet sørge for spenning og intense konkurranser i hjertet av den vakre Valdres-regionen.

Finn ut mer

Dugnad

Hvis du ønsker å bidra til å gjøre Beitostølen Skistadion enda bedre for alle, har du også muligheten til å bli en del av det frivillige teamet deres. Ditt engasjement kan hjelpe med å videreutvikle dette flotte anlegget for idrettsentusiaster og besøkende fra hele verden. Meld deg på som frivillig og bli en del av Beitostølen stadions fellesskap!

Meld deg på her

Sommer på stadion

Men Beitostølen stadion er ikke bare for vintersport. Om sommeren er den åpen for aktiviteter som rulleski, sykling og frisbee golf. Du kan utforske vakre stier og løyper som passer for alle nivåer, og til og med prøve deg på en utfordrende 18-hulls frisbee golfbane som er perfekt for spillere på alle nivåer.

Viktig å merke seg er at Beitostølen stadion er åpen hele året, med mindre det pågår spesifikke arrangementer.